Pentuja?

Puhuripeikon Ryökämöisen eli Nupun, tuon ihastuttavan landepaukun, vuohipaimenen ja lempeän terapiakoiran, mukuloita odotetaan syntyväksi n. 19.6.2019.
Lapsilla on jo melkoisen varmasti kaikille hyvät kodit, mutta joku haluaa tytön, joku pojan ja asiat muuttuvat. Jos olet yhä pentua vailla, ota reippaasti yhteyttä ja kysy, mikä on nykyhetken tilanne.

Odotetaan syntyväksi  n.19.6.2019

 • Emä: Puhuripeikon Ryökämöinen    FI54604/16
 • Silmät: terveet  13.3.2019 , Lonkat B/A
 • Kyynärät: 0/0 , polvet:0/0
 • Pompen tauti: a , prcd-PRA: -,  DM: a
 • Isä: Reppulin Sorontil    FI36783/14
 • Silmät: terveet    4.4.2019 .  Lonkat B/B
 • Kyynärät: 0/0, polvet: 0/0
 • Pompen tauti: A, prcd-PRA: a, DM: a
 • Pentueen sukutaulu KoiraNetissä

  Ina Söderman ,Raasepori
  P.  050 412 0687, puhuripeikon(ät)gmail.com

Nuppu ja Drogo… treffeillä ;D

Emä: Puhuripeikon Ryökämöinen ”Nuppu”
Nuppu on hurmaava maalaistyttö.  Nuppu on avoin kaikille ja kaikelle, ihmisille, pupuille, kanoille, lampaille ja vuohille. Nuppu toimii kehitysvammaisten asuntolan terapiakoirana, eikä kavahda koviakaan ääniä. Nuppu osaa rakastaa ja rauhoittua. Nupun lempparipuuhaa on vuohien kanssa chillailu ja peuran luiden hautaaminen. Nupulla on suuri sydän, joka sykkii lujaa elämän ihmeille.

Isä: Reppulin Sorontil ”Drogo”

Drogon omistaja Susanna Sonck kertoo:
”Drogo on kiltti ja mukautuvainen koko perheen koira, joka rakastaa ihmisiä ja lapsia. Sisällä liikkuu kuin varjo, aina ei edes huomaa, että kaveri on seurannut perässäsi yläkertaan.

Sisällä todella hiljainen, mutta ulkona ilmoittaa toiset koirat ja pimeällä myös ihmiset, meitä ei siis kukaan pääse yllättämään! Metsässä kulkee vapaana ja tottelevaisesti, hiirenhiljaa pysähtyy ja odottaa,  että laitan remmin kiinni,  jos näkövinkkelissä on ihmisiä tai toisia koiria.

Luonteeltaan rauhallinen ja pehmeä, mutta omaa myös sopivasti omaa tahtoa. Todella seurallinen ja kärsivällinen.Tulee toimeen myös muiden eläinten kanssa kuten neitokakadujen ja kanin kanssa.

Drogolla on viiden vuoden aikana ollut vain yksi korvatulehdus.


Pentuja on tulossa jatkossakin, vaikka tästä pentueesta ei  juuri sinulle sopivaa kaveria riittäisikään. Tule käymään ja tutustumaan. Kenneliin etukäteen tutustuminen on aidosti tärkeää, vaikka monessa paikassa ramppaaminen voikin tuntua turhalle.

Menemällä käymään jo etukäteen näet kuitenkin kennelin normaalitilassa.
Ota huomioon ainakin nämä asiat:

– Ovatko koirat ulkona vai sisällä? Miksi ne olisivat ulkona? Ilman muuta on oltava selvää, että pääset katsomaan emää ja pentuja, pentujen ollessa tarpeeksi vanhoja.
– Ovatko kaikki koirat yhdessä laumana. Jos eivät, miksi?
– Onko kasvattaja sinusta lähestyttävä? Joudut ehkä kyselemään häneltä apua tai tukea seuraavat 15 vuotta.
– Jäikö hyvä fiilis kennelistä, tuntuuko omalle? Kenneleitä on monenlaisia ja kasvattajilla on erillaisia tavoitteita. Uskalla etsiä ja löytää se omalta tuntuva.
– Koira on jalostunut ihmisen mukana pidemmälle kuin mikään muu eläin. Ne jakavat lähes kaikki elintasosairaudet kanssamme. Lue lisää lapinkoirien perinnöllisistä sairauksista PLS:n sivuilta.  Yksikään kasvattaja ei voi luvata sinulle tervettä koiraa.  Yllätyksiä voi tulla yhtälailla kuin lapsen hankinnassa. Ero on siinä, kuinka kasvattaja kohtaa sinut ongelmien ilmiintyessä.


Kommentti pentutehtailuun

Lapinkoirien kasvatuksessa on tullut viimeaikoina ilmi todella ikäviä pentutehtailutapauksia, eikä suunta tule muuttumaan ilman valveutuneita pennunostajia.
Lapinkoira Äijä on nostanut paljon rodun profiilia, mutta aina on syytä muistaa, että kysyntä lisää epäilyttävääkin tarjontaa.

Paimensukuiset lapinkoirakasvattajat vastasivat haasteeseen, näyttämällä, mitä on normaali kennelarki. Se on tavallista kotikoiran elämää. Ei häkissä olemista.

Katso haastevideomme ja jos tuntuu, että tämä voisi kolahtaa, niin ota yhteyttä.
EI enää pentutehtaita! Vastuu on kasvattajilla, mutta myös sinulla.

Puhuripeikkojen koirat tulevat koteihinsa ensisijaisesti ystäviksi. Ystävälle, siis aidolle sellaiselle, tarjoat hyvää ruokaa, juomaa, liikuntaa, seuraa, rakkautta, iloa ja elinikäistä  kumppanuutta. Ja kasvattaja on läsnä ja tukena, niin elämän ylä- kuin alamäissäkin.