Sijoitusnartun omistajaksi?

Rotukoirat ovat Suomessa kalliita ja joitakin voi houkuttaa ns. halpa koira. Meillä sijoitusnartusta maksetaan vakuusmaksuna 400€, joka palautetaan takaisin pentujen synnyttyä. Me käytämme tämän summan terveystarkistuksiin, geenitesteihin etc. Mikäli koiraa ei voi syystä tai toisesta pennuttaa, jää summa kasvattajalle ja koira siirtyy omistajan nimiin.

Sijoitusnarttu on kuitenkin vakuutettava, sinun on tiedostettava synnytykseen liittyvät riskit, kestettävä ero siitä pennutuksen ja hoitojaksojen ajan, sekä kasvattajan mahdollinen nalkutus siitä, ettei koiraa saa päästää liian lihavaksi.

Sijoitusnartun omistajuus on kuitenkin mielestämme ennenkaikkea elämysmatkailua. Se kokemus meidätkin tälle tielle johti. Pääset kokemaan kanssamme jännitykset terveystuloksista, häpeämään itseäsi, meitä tai koiraasi Paimensukuisten Katselmuksessa, kokeilemaan lammaspaimennusta ja kaikkea muuta jännää mitä nyt oletkaan valmis koirasi kanssa tekemään. Ennenkaikkea pääset eturiviin kokemaan sen ihmeen, kun koirastasi tulee emä ja ne maailman täydellisimmät pienet olennot ovat sen aikaansaannosta.

Meillä on ollut onni löytää paljon loistavia ihmisiä ja perheitä sijoiturnarttujemme omistajiksi. Huumori ja joustavuus ovat avaintekijöitä puolin ja toisin. Sijoitusnarttu on kasvattajan omistuksessa pennutukseen saakka, jonka jälkeen saat sen aivan omaksesi. Kuitenkin se on alusta asti sinun koirasi. Emme määrää, mitä sinun tulee harrastaa tai huohota 24-h niskaan. Toivomme hyvää peruskoulutusta, sosiaalistamista sekä paljon rakkautta koiraa kohtaan ja kykyä ottaa neuvot vastaan.

Kulut sijoitusnartun normaalielämisestä kuuluvat sinulle vakuutuksen lisäksi. Itse vastaamme kaikista jalostukseen ja pennutusaikaan liittyvistä kuluista. Käytämme kennelliiton sopimusta, mutta meillä on myös muutama metka lisäehto kokemuksiin perustuen. Nämä koskevat lähinnä nartun painoa ja vahinkoastumisia. Nartun ei tarvitse olla sorja kuin kurki, mutta ei se saa myöskään tynnyriltä näyttää. Jos olet huolimaton nartun juoksujen aikana ja naapurin rekku käy hoitamassa hommat, niin pelisäännöt on sovittu jo sopimuksessa.

Sijoitusnarttumme pennutamme aikaisintaan lähempänä 3-vuoden ikää, jotta luonne ja piilevät sairaudet ovat saaneet mahdollisuuden näyttäytyä ennen suvun jatkamista. Kennelliiton sopimuksen mukaisesti sijoitussopimus päättyy mikäli narttua ei ole pennutettu 4-vuoden ikään mennessä, ellet itse halua pidentää sopimuksen kestoa.

Jos sijoitusnartun kanssa seikkailu puhurien matkassa kiinnostaa, nuku ensin yön yli ja jos se yhä tuntuu loistoajatukselle, ota rohkeasti yhteyttä!